Önling Blog

Har du svært ved at forstå en strikkeopskrift? Så læs med her, hvor vi tager dig i hånden hele vejen med eksempler på strikkefasthed, hvilket garn du skal bruge og hvilken størrelse, du skal strikke i. Alt står uddybende, med konkrete eksempler fra vores Easy Peasy basis sweater.
Vil du gerne lære at strikke, men kan ikke helt finde rundt i, hvad det bedste første projekt vil være? Så læs med her, hvor vi giver vores bud på de 3 bedste begynder projekter, når du skal lære at strikke.
Har du også hørt om de fantastiske maskesnore som du kan sætte masker til hvile på? Læs med her, hvordan du får mest muligt ud af dem, eller se videoen om, hvordan du bruger maskesnore.
Ønsker du også at strikke silke sweateren med stjerneudtagninger, men har du lidt vanskeligheder med at lave de elegante udtagninger? Så se med her, hvor vi har lavet en video som guider dig hele vejen igennem.
Hvorfor skal man strikke med magic loop og ikke med strømpepinde? Det kan der være flere grunde til, men mange nye strikkere finder det meget nemmere at strikke med magic loop end strømpepinde. Du kan læse vores bud på, hvorfor man vælger det ene frem for det andet i denne blog.
Hvorfor bør man nogle gange strikke med flere tråde garn frem for én tråd? Man kan for eksempel for at opnå et andet farveudtryk, den korrekte strikkefasthed m.m
Easy Peasy kan strikkes af alle! Önling har netop lanceret den første af 3 opskrifter, som er tiltænkt den meget nye strikker. Opskriften er meget begyndervenlig: Helt uden forkortelser og med masser af videoreferencer
Vi elsker at se jeres flotte strikkede Önling-sager, når vi møder jer på messer og i showroomet i Søborg. Men. Vi møder også jævnligt fortællingerne om projekter, der ikke blev som tiltænkt. Enten er tøjet blevet for stort eller småt, eller måske har den strikkede sag fået en anden pasform, end hvad meningen var. Oftest er det strikkefastheden, der har skabt problemer.
Uldtøj kan holde i årevis, men det kræver, at du passer godt på det. Vask slider hårdt på dine uldne sweatre, og en hovedregel er, at uld skal vaskes meget mindre end andre materialer, fordi det har en selvrensende effekt. Uld indeholder lanolin, som går i forbindelse med fugt og salt og får fx lugten af sved til at forsvinde, når tøjet blot hænges til luftning.