Find dit strikkeprojekt efter pindestørrelse

De fleste strikkere har en yndlings-pindestørrelse. Hvad er din?

Pindestørrelse og strikkefasthed

Vi strikker allesammen forskelligt og to strikkere kan godt få forskellig strikkefasthed med samme garn og samme pindestørrelse. Husk derfor, at den størrelse strikkepinde, der står i en opskrift, er en anbefaling ikke en regel ;-) Har du lige brug for en genopfriskning, så læs mere om strikkefasthed her.

Hvorfor vælge strikkeprojekt efter pindestørrelse?

Det kan være meget nemmere at huske, hvilke størrelse strikkepind man godt kan lide, end at huske på strikkefastheder. For mange strikkere går det også nemt, for de rammer nemlig den rigtige strikkefasthed, når de strikker på den pindestørrelse, der er anbefalet i opskriften.

Så er det nemt at vælge, for er du f.eks. glad for pind 4, kan du bare se i listen nedenfor og finde dit næste projekt fra Önling på pind 4. Generelt kan man sige at pind 2-3 er tynde strikkepinde, pind 4-6 er mellem og fra pind 7 og op, synes mange er tykke strikkepinde.

De bedste strikkepinde

Strikkepinde kan være lavet af forskellige materialer og have forskellig udformning.

Tidligere strikkede man på de lange, lige jumperpinde, men i dag strikker næsten alle på rundpind.

Når du vælger strikkepind, så læg mærke til hvordan du f.eks. kan lide spidsen.

Vi kan godt lide at strikke på spidse, glatte pinde og derfor strikker vi mest på HiyaHiya metalpinde, som fås fra str. 2 mm - 9 mm i længderne 40 cm, 60 cm, 80 cm og 100 cm.

Vælg garn efter pindestørrelse

Önling har vores eget garn, som vi får spundet i Italien og Skotland.

Vil du gerne finde garn til en bestemt pindestørrelse? Så kan du se i skemaet, hvilken pindestørrelse vi anbefaler at Önlings garn strikkes på.

Tips til god strik

Strikkeprøve- og fasthed

Læs alt om strikkeprøver, hvordan du måler din strikkefasthed og hvordan du kan rette din strikkefasthed, så den passer til din strikkeopskrift.

Tips & tricks om strikkeprøver
Begynderstrik Easy Peasy fra Önling er nemme strikkeopskrifter uden forkortelser
Pind 4 er god at starte med

Er du ny med strik, så skal du vælge at strikke noget du glæder dig til! Det hjælper tit at kunne se lidt fremskridt - derfor skal det ikke være på for tynde pinde med for mange masker på 10 cm.

Önlings begynderstrik hedder Easy Peasy og strikkes som regel på pind 4.

Se alle Easy Peasy modeller
Önling garn

Önling har vores eget garn, som vi får spundet i Italien og Skotland.

Vores garn er kendt for at være meget blødt og let, så du ikke altid har brug for at strikke med silk mohair. Mange kan bruge Önlings garner direkte på huden uden krads.

I skemaet over strikkefasthed og pindestørrelse for Önlings garner kan du se, hvad vi anbefaler til de forskellige slags garn.