Strikkeadventskalender 2021

Historien bag adventskalenderen

Adventskalenderbegrebet stammer fra Tyskland, hvor de tyske lutheranere første gang brugte det i det 19. og 20. århundrede - selvom nogle historikere mener, at de kan spore traditionen helt tilbage til det 4. århundrede.

Advent er en vigtig del af den kristne kalender, selvom det i disse dage, nok handler mere om at glæde sig og tælle ned til jul. Advent betyder 'at komme' på latin, og det dækker over perioden før jul, hvor vi fejrer Jesu fødsel. Advent starter på den søndag, som er nærmest den 30. november.

Den Nordiske tradition

I Norden benytter vi enhver lejlighed til at få lidt lys og lykke ind i den meget mørke december måned, hvor dagslyset begrænser sig til ca 6 dyrebare timer. Måske er det netop derfor, at vi værdsætter vores adventskalendere og julekalendere så meget!

Vi har mange dejlige måder at tælle ned og sprede lys på i løbet af december - tænk bare på kalenderlyset, det smukke Santa Lucia optog, og ikke mindst vores fantastiske TV julekalender tradition. Efter vores mening er det én af de BEDSTE måder at komme i julestemning på, når hele familien samler sig om dagens hyggelige julekalender-afsnit.

Hvorfor en adventskalender for strikkere?

Som beskrevet bruges adventskalenderen idag, som en måde at tælle ned til jul på, og til at sprede lys og glæde i løbet af den lange december måned. Af denne grund er en adventskalender for strikkere en oplagt og dejlig måde at sprede glæde på. Hver søndag er bringes vi endnu en uge tættere på, at julemanden kommer til byen ;) Og vi kan ikke komme i tanker om en hyggeligere måde at fordrive tid på end at gøre det, som vi elsker allermest - at strikke.

Strikkeadventskalender 2021

Så er det endelig tid til adventskalender 2021, og I kan tro vi har glædet os til at lancere vores strikkeadventskalender! I år har vi faktisk ikke bare én men hele to adventskalendere til strikkere. Vi har nemlig både en adventskalender til øvede strikkere, bl.a. alle jer der tidligere har købt vores populære strikkeadventskalender, og en til nye strikkere, som også gerne vil med på bølgen og forkæles med en lækker adventskalender fuld af strikkehygge! Vi har arbejdet længe på indholdet, og vi har virkeligt gjort os umage for at skabe både hygge, overraskelser, udfordring og lækkerhed, så vi kan følge op på alle de begejstrede kommentarer og inputs fra de sidste par års populære adventskalendere.

Adventskalender med garn + overraskelser

Vi kan selvfølgelig ikke sige alt for meget om indholdet i vores adventskalender – men vi afslører vist ikke for meget ved at sige, at det er en adventskalender med garn 😉 Og så selvfølgelig en masse mere! Adventskalenderen indeholder garn til et projekt, samt naturligvis opskrifter og vejledning så du bliver hjulpet gennem projektet fra start til slut. Dette gælder både for adventskalenderen for øvede strikkere og den for nye strikkere. Derudover kan vi sige at adventskalender garnet er et skønt, luksuriøst og superblødt nyt Önling garn, som endnu ikke er at finde på hylderne hos Önling. Projekterne til begge adventskalendere er naturligvis også nye designs, som er udviklet specielt til adventskalenderne og garnet. Udover garn til projektet indeholder hver af de 4 adventspakker også en overraskelse, som ikke er direkte garnrelateret, men er med for at give ekstra hygge, forkælelse og overraskelser hele december!  

Adventskalender til hende, du vil forkæle i år

Mænd er selvfølgelig mere end velkomne til at købe, modtage og strikke adventskalenderen, men vi kan ikke helt komme udenom, at det er en adventskalender til hende, vi har haft i tankerne da vi udvalgte indholdet til vores adventskalender 2021. Projektet man strikker i løbet af adventen, er designet til kvinder, og indholdet af overraskelserne er også udvalgt med hende i tankerne. Når det er sagt kan adventskalenderen være til alle kvinder der strikker, og som vil nyde godt at lidt ekstra forkælelse i december. Det kan altså være en adventskalender til mor, en adventskalender til kone/kæreste, adventskalender til en veninde – eller naturligvis en adventskalender til dig selv!

Hvis du er i tvivl om hvilken størrelse du skal vælge til en gave, så vælg den store størrelse. Størrelsen afgør kun, hvor meget garn der er i pakken, og strikkeopskriften indeholder alle størrelser samt færdige mål, så modtageren kan selv afgøre hvilken størrelse, der skal strikkes.

Vælg din Adventskalender 2021 herover

Øverst på denne side finder du vores to adventskalendere med strik 2021. Her kan du først vælge om det skal være Adventskalenderen for øvede strikkere, eller Easy Peasy Adventskalenderen for nye strikkere. Når du har valgt en af dem, får du mulighed for at vælge farve eller farver. Til adventskalenderen for øvede strikkere skal der vælges 3 farver til et smukt mønster. Til adventskalenderen for nye strikkere, skal du kun vælge én farve, men her er der til gengæld muligheden for at tilkøbe et broderikit, så man kan lege med at brodere på sit strik.

Vi sælger garn og adventskalendere til hele Danmark, og faktisk også det meste af verden. Så hvis du møder udfordringer i forhold til betaling eller levering til din adresse, så kontakt os endelig på info@oenling.com, så vi kan finde en løsning.