"Alt bliver bedre med mohair" – Önling
Fragt fra kr. 39 / Fri fragt til GLS shop på ordrer over 800 kr. Levering indenfor 2-3 dage 4 ugers fuld returret
"Alt bliver bedre med mohair"

"Alt bliver bedre med mohair"

Hvis jeg skulle lave en top 3 over garner jeg elsker - dem man altid lige skal over og røre ved i garnbutikken - så ligger Mohair garn helt sikkert på førstepladsen. Jeg elsker mohair. Det er blødt og "fluffy" – jeg elsker at strikke det med som en følgetråd, som enkel tråd eller endnu bedre – dobbelt mohair! Dobbelt op på lækkerhed. Og så findes det i så mange lækre farver. Mohairgarner er rigtig gode til at tage imod farver, derfor kan man lave dem i så flotte og kraftige farver.

Vores nye design Fluffy Fluffy Sweater er strikket i 2 tråde mohair og en glimmer stribe til at kaste glimmer på hverdagen. Jeg skal strikke en! ”Og hvilken farve tænker du så?” Karry selvfølgelig. Isagers farve 63, kobber glimmertråd og striber i hvid, rosa og gul.

Isager Silk Mohair in Nature

Tilbage til mohairen. Den bliver omtalt som en diamant fiber eller en luksus fiber. Ligesom cashmere, angora og silke. Så der er ikke noget at sige til at vi elsker den.

Mohairen kommer fra Angoragederne. De stammer fra Tyrkiet – fra Angoradalen. Gennem tiden er de blevet udbredt til hele verden. I dag bliver mohair produceret i Sydamerika, Sydafrika, USA og Tyrkiet. En angoraged producerer 5-8 kg uld om året, så jeg synes vi skal overveje at have en angoraged gående herude hos Önling.

Der er ret mange smarte egenskaber ved mohair. Men noget af det, der er virkelig smart er at den har de samme superevner som silke - mohair er kølig, når det er varmt og varm når det er koldt.

Og så filter den heller ikke så nemt som almindelig uld. De "skæl" der sidder rundt om uldfiberen, som er dem der gør at uld filter, er ikke så udviklede på angorageden og filter derfor ikke så nemt. Man skal dog stadig vaske sin mohair forsigtigt.

Hos Önling har vi flere slags mohair - vi har en lidt langhåret Silk Mohair fra Isager som du kan se  her, og en korthåret Mohair kaldet Premia fra Lamana som du kan se her. Og så er vi lige blevet forhandlere af Mohair by Canard! Vi er så glade for at kunne udbygge vores mohair kartotek og især med Mohair by Canard. De har de skønneste farver i deres Brushed Lace, som simpelthen er så lækker. Den er blød som smør og en virkelig fantastisk kvalitet. Desuden har de et samarbejde med en non-profit organisation, der sikrer at geder og bønder har de bedste vilkår, når de producerer vores luksus.

Da vi lavede Fluffy Fluffy Sweateren ville vi gerne lave en bluse, der er let og luftig og som bruger de mange lækre farver, der er i mohair. Ligesom alt bliver bedre med mohair, så bliver alt også lidt mere festligt med glimmer og vi elsker glimmer garnet fra Krea Deluxe, som du kan finde her.  

Mohair and glitter in Fluffy Fluffy sweater

Vi har netop sendt opskriften på Fluffy Fluffy sweater ud til vores teststrikkere, og vi glæder os til at se deres flotte udgaver. Følg med på Instagram under #fluffysweater eller i vores community på Facebook

Opskrift og garnkits til Fluffy Fluffy sweater bliver lanceret på vores webshop d. 15. august.  

Mette Lundstad, design og strikke-entusiast hos Önling

Del indlægget


Skriv en kommentar


Få alt det nye først

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tilbud og nyheder om lækkert, nordisk strik fra Önling.*

*Vi gemmer dine kontaktoplysninger sikkert og bruger kun den til at sende nyheder og opdateringer om vores produkter og tjenester. Du kan altid afmelde dig til vores nyhedsbreve.
Vi bruger Mailchimp til at levere denne service, og du vil modtage en e-mail med et bekræftelseslink, som du skal klikke, inden du modtager nyhedsbreve