Gratis goodiebag ved køb over 800 kr. (ikke tilbudsvarer) Gratis levering til GLS pakkeshop for ordrer over 600kr Levering 2-3 hverdage 14 dages fuld returret

Online Datapolitik for Önling

Behandling af persondata 

Hos Önling har vi brug for at indsamle persondata om vores kunder for at kunne håndtere ordrer og kommunikation med kunder på en fornuftig måde. I denne Online Data Politik kan du læse mere om bl.a. hvilke informationer vi indsamler, til hvilket formål og hvordan de bliver brugt, samt de registreredes rettigheder.

Dataansvarlig

Hvis du har spørgsmål til vores behandling af persondata, eller ønsker at gøre brug af dine rettigheder som registreret, kan du kontakte Lotte Ronan, administrerende direktør og dataansvarlig, på lotte@oenling.com.

Hvilke persondata indsamler vi?

Når du bruger vores hjemmeside oenling.com eller oenling.dk indsamler vi de persondata du indtaster, altså navn, e-mail, adresse og telefonnummer, samt information om hvilket sprog du har valgt at se siden på. Ligeledes indsamler vi data om, hvilke varer du lægger i din kurv, samt hvilke varer du køber, hvornår du køber dem og til hvilken pris. Disse informationer bliver opbevaret samlet som en kundeprofil. Hvis du opretter en profil hos os med en adgangskode eller tilmelder dig vores nyhedsbrev, bliver disse informationer ligeledes gemt som en kundeprofil eller lagt til din eksisterende profil.

Formålet med databehandlingen

Vi indsamler og opbevarer persondata som navn og kontaktinformation på vores kunder for at kunne behandle ordre, levere varerne til det valgte leveringssted samt kommunikere med dig som kunde, hvis der skulle være spørgsmål eller problemer med en ordre.

Vi indsamler og opbevarer information om hvilket sprog, kunder har besøgt siden på, for at kunne sende e-mails såsom ordrebekræftelse og leveringsinformation på et sprog kunden kan forstå.

Vi indsamler og opbevarer information om hvilke varer, der er købt, hvornår de er købt og til hvilken pris for at kunne give en god kundeservice og leve op til kundens fortrydelses- og reklamationsret. Vi opbevarer ligeledes denne information for at kunne kontakte kunden, hvis der skulle opstå behov for efterfølgende kommunikation f.eks. behov for at give yderligere information om produktet, information om ændringer i forbindelse med events, problemer med produktet så som produktionsfejl, rettelser til en strikkeopskrift, samt for at kunne bede vores kunder om feedback på vores produkter og kundeservice.

Hvis du beder om at modtage nyhedsbrev fra os, bruger vi ligeledes kontaktinformation til at sende nyhedsbrev, og vi bruger information om tidligere køb til at målrette vores indhold og vise relevant markedsføring. E-mailmarkedsføring kræver særskilt og aktivt samtykke, og vi sender derfor kun nyhedsbreve til kunder, der aktivt tilmelder sig vores nyhedsbrev. Dette samtykke kan til enhver tid trækkes tilbage både via kundeprofilen på vores side og via et link i bunden af hvert nyhedsbrev.

Periode for databehandling

Ovennævnte persondata, som indsamles via vores hjemmeside, bliver opbevaret som kundeprofil på ubestemt tid, eller til den registrerede beder om at blive glemt. Det er relevant for Önling at beholde data på ubestemt tid, da vi tilbyder vores kunder services, som løber på ubestemt tid, og som vi derfor har brug for denne data for at kunne levere. Når en kunde køber en strikkeopskrift hos Önling, vil denne opskrift være tilgængelig på kundens profil på ubestemt tid, således at kunden ikke risikerer at miste sin opskrift, ligesom kunden kan kontakte os og få tilsendt et nyt eksemplar af en købt opskrift. Vi sender ligeledes opdateringer og ændringer til kunder, hvis der skulle opstå behov for rettelser eller forbedringer af en opskrift.

Hvis en kunde ikke længere ønsker, at vi opbevarer persondata, efterkommer vi naturligvis kundens ret til at få sin persondata slettet, se mere i afsnittet om registreredes rettigheder herunder.

Lovlighed

Ifølge Persondataforordningen gældende fra 25. maj 2018 er den type persondata, vi behandler om vores kunder i gruppen ”almindelige persondata”. Disse data kan lovligt behandles, når der er givet samtykke. På vores website er det derfor kun muligt at gå til betalingssiden og indtaste persondata, efter kunden aktivt har givet samtykke til denne Online Data Politik og at vi må behandle persondata. Ved at sikre dette samtykke samt informere om vores Data Politik, har vi således lovgrundlag for at behandle persondata om vores kunder.

Opbevaring af persondata og samtykke

Den persondata og de samtykker vi indsamler bliver opbevaret og behandlet i vores online IT system som håndterer vores hjemmeside og bagvedliggende data, og som leveres og administreres af Shopify. Shopify behandler denne data via deres databehandlingscenter i Irland. Vi har i denne forbindelse en databehandleraftale med Shopify, som sikrer at persondata behandles i overensstemmelse med den europæiske lovgivning om persondata.

Kun medarbejdere hos Önling, som har brug for adgang til persondata i forbindelse med håndtering af ordre eller administration af hjemmesiden, har adgang til de indsamlede persondata.

Overførsel til tredjeparter

Vi deler kun persondata med tredjeparter i det omfang, det er nødvendigt for at behandle kundens ordre og yde kundeservice, samt for at få vores hjemmesiden og dens funktion til at fungere:

Som nævnt i det foregående afsnit, deler vi persondata med Shopify, da persondata bliver indsamlet og opbevaret i back-enden til vores hjemmeside som administreres af Shopify.

Derudover dele vi data med disse udviklere af applikationer til vores Shopify hjemmeside, da Shopify er opbygget som et skelet hvor man tilkøber applikationer for at udvide med en række funktioner, der er nødvendige for at kunne behandle ordrer:

Denne deling af data foregår efter gældende lovgivning, og alle samarbejdspartnere har skriftligt forpligtet sig til kun at anvende data til det aftalte formål, som er beskrevet i denne datapolitik, samt at sikre at data behandles sikkert og fortroligt. 

Registreredes rettigheder

Som registreret har du en række rettigheder i forhold til den persondata, som Önling behandler, udover den ret til oplysning om databehandlingen som gives i denne datapolitik.

  1. Ret til indsigt: Du har til enhver tid ret til at kræve indsigt i den data, Önling har indsamlet og opbevarer om dig. Du har ligeledes krav på at modtage denne information i et normalt forståeligt og transportabelt format. Ønsker du at gøre brug af denne rettighed, kan du kontakte dataansvarlig Lotte Ronan på lotte@oenling.com.
  2. Ret til berigtigelse: Hvis du efter at have gjort brug af din ret til indsigt finder, at de persondata vi opbevarer ikke stemmer overens med sandheden, har du ret til få ændret og dermed korrigeret den data, vi opbevarer om dig. Ønsker du at gøre brug af denne rettighed, kan du kontakte dataansvarlig Lotte Ronan på lotte@oenling.com.
  3. Ret til sletning: Du har ret til at få slettet persondata, som ikke længere er nødvendige for det formål, de er indsamlet til. Når din ordre er behandlet og reklamationsretten er udløbet, kan du således kontakte os og bede om at få din data slettet. Ønsker du at gøre brug af denne rettighed, kan du kontakte dataansvarlig Lotte Ronan på lotte@oenling.com.
  4. Ret til indsigelse: Du har ret til at gøre indsigelse mod databehandlingen, selvom denne foregår lovligt. En indsigelse skal indeholde tungtvejende grunde til, at Önling skal stoppe med databehandlingen. Ønsker du at gøre brug af denne rettighed, kan du kontakte dataansvarlig Lotte Ronan på lotte@oenling.com.
  5. Ret til begrænsning af databehandling: Du har ret til at kræve, at behandlingen af persondata begrænses til lovlige formål, samt at behandlingen bliver suspenderet indtil rigtigheden af personoplysninger bliver undersøgt. Ønsker du at gøre brug af denne rettighed, kan du kontakte dataansvarlig Lotte Ronan på lotte@oenling.com.
  6. Ret til at trække samtykke tilbage: Du har til enhver tid ret til at trække samtykke tilbage, hvis du har givet samtykke til en eller flere former for databehandling. Ønsker du at gøre brug af denne rettighed, kan du kontakte dataansvarlig Lotte Ronan på lotte@oenling.com.

Klagemulighed

I Danmark er det Datatilsynet, der fører tilsyn med om Persondataloven og Persondataforordningen overholdes. Ønsker du at klage over Önlings behandling af din persondata, har du således ret til at klage til Datatilsynet. Vær opmærksom på, at en eventuel behandling af Datatilsynet forudsætter, at du først har kontaktet den dataansvarlige, som du mener handler i strid med persondataloven og fået dennes forklaring på sagen. Ønsker du at klage over Önlings behandling af dine persondata, bør du således først kontakte dataansvarlig Lotte Ronan på lotte@oenling.com.

Profilering

Önling bruger ikke persondata fra kunder til profilering eller til at træffe automatiserede afgørelser. 

Cookies

Önling bruger cookies til optimering brugeroplevelse på oenling.com og oenling.dk, samt til den løbende udvikling af vores webshop. Mere specifikt bruger vi cookies til at indsamle statistik bl.a. om antal besøgende og deres køb. 

Når du besøger oenling.com eller oenling.dk vil du første gang blive spurgt om du accepterer cookies, og svaret vil blive husket. Hvis du accepterer cookies indsamler vi en række informationer om dig, og din brug af vores hjemmeside, som vi bruger til at optimere den oplevelse på siden. Hvis afviser cookies, vil siden blokere cookies og visse af siden funktioner vil muligvis ikke fungere som tiltænkt. Du kan til enhver tid ændre dit svar og trække samtykke til cookies tilbage. 

Klik her for at se dit cookies samtykke for denne hjemmeside, samt acceptere eller afvise cookies. 

Klik her http://minecookies.org/cookiehandtering for at få en generel vejledning om, hvordan du undgår at modtage cookies og slette de cookies, der ligger på din harddisk. 

Hvad er en cookie?

En cookie er en lille tekstfil, der lagres i din browser og genkendes af websitet ved tilbagevendende besøg og som gør det muligt at sende individualiseret information til din browser. En cookie kan indeholde tekst, tal eller f.eks. en dato, men der er ingen personlige oplysninger gemt i en cookie. Den er ikke et program, og den kan ikke indeholde virus.

Hvor længe opbevarer vi cookies?

De cookies, der er sendt til dig fra dette website, vil blive opbevaret i højst 24 måneder fra sidste gang du var inde på websitet. Hver gang du genbesøger vores website, forlænges perioden. De pågældende cookies opbevares derfor i højst 24 måneder fra dit seneste besøg på vores website.

Hvad bruges cookies til?

Vi bruger cookies for at fastlægge, hvem der besøger vores website, hvordan de har fundet frem til os og hvordan de bruger siden. På den måde får vi mulighed for at tilpasse og oprette indhold og tjenester, der stemmer overens med dine og øvrige brugeres interesser og ønsker.

Hvilke cookies bruger vi og hvorfor? 

Vores Önling webshop er bygget på platformen Shopify, som anvender en række cookies: 

Cookies som er nødvendige for at siden kan fungere:

Navn Funktion
_ab Bruges i forbindelse med adgang til administratorpanellet.
_orig_referrer Bruges i forbindelse med indkøbskurven
_secure_session_id Bruges i forbindelse med navigation rundt i shoppen
Cart Bruges i forbindelse med indkøbskurven 
cart_sig Bruges i forbindelse med betaling 
cart_ts Bruges i forbindelse med betaling
checkout_token Bruges i forbindelse med betaling
Secret Bruges i forbindelse med betaling
Secure_customer_sig Bruges i forbindelse med kunde login.
storefront_digest Bruges i forbindelse med kunde login.

Statistik og analyse

Name Function
_landing_page Sporer indgangsider 
_orig_referrer Sporer indgangsider
_s Shopify analytics
_shopify_fs Shopify analytics
_shopify_s Shopify analytics
_shopify_sa_p Shopify analytics ift. markedsføring 
_shopify_sa_t Shopify analytics ift. markedsføring
_shopify_uniq Shopify analytics
_shopify_visit Shopify analytics
_shopify_y Shopify analytics
_y Shopify analytics
tracked_start_checkout Shopify analytics ift. betaling

 

Derudover bruger vi cookies fra Google Analytics til at analysere salg og konvertering på vores webshop, samt Facebook Pixel til at sammenkoble vores produkter fra hjemmesiden med vores markedsføring på Facebook. 

Få alt det nye først

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tilbud og nyheder om bæredygtigt tøj og lækkert, nordisk strik fra Önling.*

*Vi gemmer dine kontaktoplysninger sikkert og bruger kun den til at sende nyheder og opdateringer om vores produkter og tjenester. Du kan altid afmelde dig til vores nyhedsbreve.
Vi bruger Mailchimp til at levere denne service, og du vil modtage en e-mail med et bekræftelseslink, som du skal klikke, inden du modtager nyhedsbreve