Önlings bæredygtige værdier

Hos Önling går bæredygtighed og design hånd i hånd

Önling laver unik Nordisk strikdesign og Slow fashion

Önling blev skabt i 2015 af Katrine Hannibal og Lotte Ronan, med det formål at designe vores kunders yndlingsstrik. De ting, som du bruger igen og igen, i mange forskellige sammenhænge, fordi de får dig til at føle dig godt tilpas og er alsidige og klassiske i deres udtryk.

"Som navnet Önling viser, er målsætningen om at lave dine yndlings-designs, noget vi tager seriøst"

Vi tror på klassisk design, bæredygtig produktion, naturlige materialer samt lang levetid. Disse værdier gennemsyrer alt hvad vi laver og designer. Vores strikkeopskrifter til håndstrik er i en Nordisk, klassisk stil, og vi producerer egne, bæredygtige garner på et familiedrevet spinderi i Italien - alt sammen ud fra det princip, at for at det kan blive dit yndlingstøj, skal det være lavet af gode, naturlige materialer.

Når passionen for bæredygtighed kombineres med skaberglæde og kreativitet

Når uld bruges til håndstrik, bliver det bæredygtigt på sin helt egen måde. Når du med egne hænder og strikkepinde producerer din nye yndlings-beklædningsgenstand, sker det med minimal påvirkning af miljøet. Helt uden udledning fra produktion og forurening fra emballage og transport. Og levetiden på smuk beklædning produceret af dig selv er meget lang.

Önling producerer og sælger egne garner, som er produceret på et familiedrevet garnspinderi i Italien. Garnet er bæredygtigt produceret og svarer til økologiske standarder og har følgende certifikater: Defra Animal Welfare, Caregora (angora), NWD integrity program (wool) / Sustainawool, TF Traceability & Fashion / Tessile & Saltute / REACH, Origine Preferenziale / Preferential Origin.

Uld er et fornybart materiale, og al vores uld kan spores helt tilbage til det enkelte får på den enkelte mark. Vores leverandører kan stå inde for, hvordan fåret er blevet behandlet og ulden fremstillet - og naturligvis er al vores uld mulesing-free.

Vi tror på en bedre tilgang

Vi mener at der er brug for forandring i modeindustrien, og at der er behov for bedre produkter, der holder længere og er mere miljøvenlige.

Hos Önling vælger vi altid materialer, der efterlader det mindst mulige aftryk på miljøet, da vi ved, at alt hvad der ikke er ansvarligt produceret, ikke har den mindste chance for at blive den moderne forbrugers yndlingstøj.

Under overskriften "Håndstrikket i Danmark", kan alle vores klassiske, Nordiske strikkedesigns, også blive dine, selvom du ikke kan strikke. Vi samarbejder med en række dygtige håndstrikkere i Danmark, som håndstrikker efter ordre. Dermed kan du få et unikt håndstrikket produkt i præcis de farver du ønsker og tilpasset dine egne ønsker og mål.

"Få et unikt håndstrikket produkt - også selvom du ikke kan strikke "

Derudover har vi fuldstændigt fravalgt plastik i vores indpakning, da vi ikke ønsker at tilføje til de øer af plastik, der flyder rundt i verdenshavene. Alle vores produkter er således indpakket i genanvendte papirposer, og selvom dette måske lyder som en lille ændring, er det en stor ting for os. Vi har allerede skånet miljøet for 70.000 plastikposer, og vi er stolte af at have taget dette ansvar på os.

Vi tror på, at forbrugere afgiver en stemme, når de handler, og at hvert enkelt køb du foretager er et budskab om hvilken retning, du ønsker at virksomhederne skal gå. Så vi beder dig om at lade dine indkøb tælle, ved køb fra virksomheder der gør en forskel og gør tingene bedre. Vores håb er, at flere vil købe mindre - men bedre. Tænk dig om før du køber, og køb kun det du virkelig vil elske og har brug for.

Önling er baseret på tre nøgleprincipper for design og produktion:

Tidløs  Naturlig  Ansvarlig

En klassisk kollektion, som ikke er baseret på tendenser men på tidløse designs, der er anvendelige, og som holder fra én sæson til den næste. 

ikon timeglas

 Lavet af rene, naturlige materialer af højeste kvalitet, deriblandt GOTS certificeret uld og bomuld, deadstock materialer, og FSC certificerede produkter. 

ikon blad

Fokus på at gøre det rigtige i hvert eneste led i forsyningskæden; fra bæredygtige garner og genanvendte papirposer i stedet for plastik, til at sikre at alt vi printer er biologisk nedbrydeligt og cradle-to-cradle certificeret.

 ikon hjerte