Hvordan strikker man? Se vores videovejledninger her

Kære nye strikker, velkommen til! 

Her på siden har vi samlet en række videoguides, som viser alle de basale strikketeknikker, til dig der gerne vil lære at strikke. Herunder er der altså videoer der viser hvordan man slår masker op, hvordan man strikker ret og vrang m.m. Vi laver løbende flere videoer så hvis der er en video du mangler, så kontakt os endelig! 

Vi vil gerne gøre det nemt og sjovt at lære hvordan man strikker, og derfor har vi udover disse videoguides også udviklet begyndervenlige strikkeopskrifter, skrevet blogindlæg med tips og tricks til nye strikkere og meget mere. Find det hele under overskriften "Lær at strikke" lige her.  

Videoguides til strik for begyndere:

Hvordan slår man masker op?

I denne video viser vi dig trin for trin hvordan du kommer godt i gang med det allerførste skridt i strikningen kunst, nemlig at slå masker op. Læs evt. mere om at slå masker op her.

Hvordan strikker man ret?

Med denne video kan du lære den vigtigste og mest grundlæggende teknik i strik, nemlig at strikke retmasker. Læs evt. mere om strik ret her

Hvordan strikker man vrang?

I denne video svarer vi på et af de mest stillede spørgsmål blandt nye strikkere - hvordan strikker man vrang? Det kan være lidt svært at få styr på i første omgang, men det gode er, at når du kan strikke både ret og vrang har du åbnet døren til en næsten uendelig verden af muligheder! Se evt. mere om strik vrang her. 

Hvordan bruger man maskesnor?

Når man skal sætte masker til hvile, f.eks. lade maskerne til ærmer hvile mens man strikker kroppen, kan man have stor glæde af en maskesnor. Se meget mere om det i videoen herover. 

Flere videoer med strikketeknikker 

Herover har du set vores videoer til begyndere om hvordan man strikker de mest grundlæggende teknikker. Vil du se flere videoer og lære flere spændende strikketeknikker, så kan du abonnere på vores kanal på YouTube, du kan finde os under navnet Önling Knit, eller se flere videoer her.  

Find dit første strikkeprojekt

Nu hvor du har lært de første strikketeknikker, er der en hel verden af spændende strikkeprojekter der venter på dig. Så hvad skal du dog vælge at gå i gang med? Vi har skrevet et blogindlæg om at vælge et "Godt begynder strikkeprojekt" her. Og så har vi udvalgt og samlet både strikkeopskrifter for begyndere og begynder strikkekits med garn og opskrift, så du nemt kan finde et strikkeprojekt der både er begyndervenligt, lækkert og smukt. Ved du allerede hvad du gerne vil strikke, har vi samlet begynderopskrifter til de mest populære kategorier, f.eks. "Strik en vest for begyndere" og "Strik en hue for begyndere". Hvad end du måtte vælge ønsker vi dig rigtigt godt fornøjelse med strik, og håber du vil dele din strikkepassion med os, f.eks. på Instagram

Mere strikkeinspiration fra Önling

Önlings nordiske strikkeunivers er skabt af kvinder der elsker at strikke, og vi udvikler hele tiden nye strikkeopskrifter, laver videoer, skriver om strik og meget mere. Følg os på Instagram og Facebook, eller skrive dig op til vores nyhedsbrev., hvis du vil lære mere om strik eller få ny inspiration til strikkeprojekter - både for nybegyndere og når du vil lære endnu mere.