Hvordan strikker man med flere farver? – Önling
Fragt fra kr. 39 / Fri fragt til GLS shop på ordrer over 800 kr. Levering indenfor 2-3 hverdage 4 ugers fuld returret
Hvordan strikker man med flere farver?

Hvordan strikker man med flere farver?

Hos Önling elsker vi at blive dygtigere. Derfor har vi blandt andet en masse workshops men hvis du er ny i strikkeverdenen så kan det være man skal starte et helt andet sted. Vi vil gennem de næste uger poste blogposts hvor du kan lærer nogle nye teknikker. Vi starter med ”flerfarvestrik”.

Flerfarvestrik er meget brugt i Nordisk strik, men designere som Boyland knitworks har bruget det sammen med håndfarvede garner, som giver en helt anden dimension til de mere traditionelle teknikker.

Hos Önling har vi brugt flerfarvestrik i modellerne Bjørk, Draka, Dagfrid, Cornelia og Alva, som både viser hvordan det er brugt i Nordisk strik, specielt i islandske sweatre, samt andre typer strik med flere farver.

Lær at strikke med flere farver

Tofarvet strik er en populær metode i hele norden. Du kan opnå utrolig smukke resultater ved at strikke med to farver, hvad enten der er tale om kontrastfarver eller to forskellige nuancer. Tofarvet strik er velegnet til både strik med og uden mønster, men når du strikker med to farver, er det ikke helt ligegyldigt, hvordan du holder de to garner. Læs med her og lær mere om, hvordan man strikker med flere farver.

Styr på teknikken

Afhængigt af hvor du holder de to tråde, har du mulighed for at fremhæve den ene farve mere end den anden – denne metode kaldes dominansstrik. Den farve, der ikke strikkes med placeres på strikketøjets bagside bag maskerne i den dominante farve.

Bjørk strik

Draka swater

Sådan gør du:

Du strikker dominansstrik ved at holde den ene tråd over pegefingeren som du plejer, mens du holder den anden over både pegefinger og langfinger. Den dominante garn er den, du har over pegefingeren og som er tættest på strikketøjet. Tråden, der ligger over de to fingre skal ligge længst væk, tæt på neglen, og der skal være ca. 2 cm mellem de to garner. Ved tofarvet strik skal du tænke over, at du skal benytte den dobbelte mængde garn i forhold til ensfarvet glatstrik.

En tyk og tæt strik

Når du strikker med to farver, får du et lækkert, tykt og tæt strikketøj. Tofarvet strik er derfor velegnet til tykke sweatre, huer og lignende. Årsagen til det tykke strikketøj skyldes, at der strikkes med to tråde på én gang. Den ubrugte tråd føres med om på vrangsiden af strækketøjet, indtil den skal bruges igen, og her dækker trådene over vrangmaskerne. Trådene på vrangsiden kan blive for lange, især hvis der bruges mere end to farver. Bliver trådene for lange, kan de hænge fast i knapper, lynlåse og fingre, når trøjen tages på. Er der langt mellem farveskift, kan trådene hæftes på bagsiden undervejs. Strik med flere farve benyttes ofte i shetlandsk, norsk, færøsk og islandsk mønsterstrik samt hønsestrik.

På Önlings webshop kan du købe lækkert garn i forskellige materialer, inspirerende strikkeopskrifter, tøj og lignende. Vi sender landsdækkende.

Del indlægget


Skriv en kommentar


Få alt det nye først

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tilbud og nyheder om lækkert, nordisk strik fra Önling.*

*Vi gemmer dine kontaktoplysninger sikkert og bruger kun den til at sende nyheder og opdateringer om vores produkter og tjenester. Du kan altid afmelde dig til vores nyhedsbreve.
Vi bruger Mailchimp til at levere denne service, og du vil modtage en e-mail med et bekræftelseslink, som du skal klikke, inden du modtager nyhedsbreve