Hvordan afslutter man strikketøj? – Önling
Fragt fra kr. 39 / Fri fragt til GLS shop på ordrer over 800 kr. Levering indenfor 2-3 dage 4 ugers fuld returret
Hvordan afslutter man strikketøj?

Hvordan afslutter man strikketøj?

Der er nogle teknikker i strik, som bare er vigtige et kunne. En af dem er at slå op, en anden er at kunne lukke sit strikketøj ordentligt af. Hvis man lukker for stramt af, bliver det svært at bruge sin sweater eller bluse. Men hvis man lukker for løst af, kan det også give blusen et uønsket look – hvem gider have en rib der glaner? Derfor kan du i det her blogindlæg lære at lukke dine strikkeprojekter flot af.

Når du er færdig med at strikke

Når du er nået til vejs ende med dit strikketøj, uanset om du har strikket en trøje, et tæppe, et par sokker eller noget helt fjerde, er det yderst vigtigt, at du har styr på afslutningsteknikken. Får du ikke afsluttet strikketøjet rigtigt, kan du risikere, at den trøje du har brugt flere måneder på at strikke trævler op, og du må begynde forfra. Der findes flere forskellige metoder til at afslutte strikketøj, der hver især har deres fordele og udseender. Hvilken metode du skal bruge afhænger af, hvad du har strikket, og hvilket udtryk du ønsker.

Man kan også få aflukket sit strikketøj for løst eller for fast – dette kan gøre at man får en alt for fast aflukning som kan gå i stykker eller kan gøre at man ikke får brugt sit strik.

Det kan være svært at lukke af i silk mohair – derfor hvis du skal strikke Fluffy Fluffy Sweater er det en god ide at læse blogindlægget her først – så kan du selv vælge hvilken aflukning du vil bruge.

Forskellige typer lukninger:

Italiensk aflukning: Giver et flot resultat til enkeltrib og patentstrik

Picotaflukning: Giver fine takker i kanten af strikketøjet

I-Cord lukning (aflukning med hestetømme): Dekorativ aflukning fx med en ny farve, vi bruger den i Emma og Cozy Cardigan

Elastisk aflukning: Benyttes når to strikketøjer skal sættes sammen

Emma sjal

Sådan afslutter du dit strikketøj almindeligt

Den almindelige aflukning af strikketøj kan benyttes ved alle typer strik og er utrolig nemt at lære – ja måske den letteste del overhovedet ved at strikke! For at få en løsere aflukning, kan du eventuelt lukke af med end større pind, end den du har strikket med eller sørge for at strikke løst på afslutningsrunden

Læs med her og få Önlings step by step guide til hvordan man på almindeligvis afslutter strikketøj

Step 1:

Har du strikket glatstrik afslutter du ved at strikke to rette masker, mens du ved ribstrik strikker ret over retmasker og vrang over vrangmasker.

Step 2:

Stik venstre pind ind i den bagerste af de to masker på højre pind, og træk masken henover den forreste maske.

Step 3:

Nu har du kun én maske på den højre hånd. Strik endnu en maske og træk anden maske henover den tredje som ved step 2.

Step 4:

Gentag processen hele rækken hen til der kun er en enkelt maske tilbage.

Step 5:

Når du er nået til den sidste maske, trækker du garnet gennem masken og strammer til, hvorefter du hæfter garnenden,

Når du har hæftet strikketøjet, er du klar til at tage din nye trøje/ hue/ tæppe eller lignende i brug og kaste dig ud i et nyt strikkeprojekt. Læs vores andre blogindlæg her på siden og lær blandt andet om hvordan du får styr på strikkefastheden, hvordan du strikker med flere farver, eller hvordan du strikker mønsterstrik.

Önlings webshop er landsdækkende, og indeholder et komplet strikkeunivers hvor du finder garn af høj kvalitetklassiske og unikke strikkeopskrifter, samt strikkekits med opskrifter og tilhørende garn i valgfri farve og meget andet lækkert til dit strikkeprojekt. 
Limoncello sweater

Del indlægget


Skriv en kommentar


Få alt det nye først

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tilbud og nyheder om lækkert, nordisk strik fra Önling.*

*Vi gemmer dine kontaktoplysninger sikkert og bruger kun den til at sende nyheder og opdateringer om vores produkter og tjenester. Du kan altid afmelde dig til vores nyhedsbreve.
Vi bruger Mailchimp til at levere denne service, og du vil modtage en e-mail med et bekræftelseslink, som du skal klikke, inden du modtager nyhedsbreve